Hver entusiast har sine egne grunde til at have Retro Computer som sin hobby. Nogle gør det for nostalgiens skyld og for at genoplive deres forgangende år med retro computere. Andre gør det for udfordringen at arbejde med gammel hardware. Andre gør det stadig, fordi de sætter pris på historien om Retro computere og vil opleve det igen. Men stort set alle kan være enige om, at en af ​​de mest lokkende aspekter ved Retro Computere er den enkelte adgang til hardwaren. Derfor har YouTuber 8-Bit Guy startet en stræben efter at producere en billig Retro Computer, der er tæt på den originale hardware fra en Commodore C64.

Sådan startede 8-bit Guy

Den 8-bit Guy, startede sin computerrejse med klassiske 8-bit computere som Commodore VIC-20 og Commodore 64. Det var sådan han lærte at programmere i BASIC, hvilket betyder, at han et stort kendskab til hardwaren, det tillod ham at gøre ting som at ændre databits direkte i registre på computeren. Det er ikke rigtig muligt med vores moderne computere og programmeringssprog, der er stærkt abstraheret væk fra den aktuelle hardware.

Så besluttede David at han ville oprette sin egen moderniserede version af en retro computer, der ville tilbyde de muligheder han voksede op med. Kravene til sin drømcomputer, kaldet Commander 16, var at den blev bygget med moderne dele, har både VGA- og HDMI-videoudgang, kører på en ægte 6502 CPU, bruger ikke en FPGA eller microcontrollers, kører Commodore BASIC og koster rundt 50 $.

Det er et meget ambitiøst sæt mål for projektet, og David har lige lige begyndt at tackle det. Hidtil har han eksperimenteret med et 16-bit udviklingsbord, der kører på en WDC 65816 processor, men som er fuldt bagud i stand til 8-bit MOS 6502-kode. Han fik også video output fra en Commodore 64 gennem en Gameduino, der normalt har til hensigt at tilføje VGA-output til en Arduino.

Han har stadig en lang vej at gå og sandsynligvis må endda skrive en helt ny kerne, men hans stræben efter at bygge en drøm retro computer er en, du vil helt sikkert følge.

0 Kommentar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *