@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Den Første Spilkonsol
25.06.2021

Den Første Spilkonsol

Gaming er igen tilbage på den store scene. På grund af Corona epidemien og man bare var hjemme, fik det hele verden til …

Image: Pexels.com

Gaming er igen tilbage på den store scene. På grund af Corona epidemien og man bare var hjemme, fik det hele verden til at kaste sig over gaming. For det var på daværende tidspunkt den eneste måde at være socialt på, som var lovligt. Men har du tænkt på hvordan vi kom til de store stationære computer? I dette  indlæg vil jeg fortælle om den første spillekonsol der kom til verden. Få svaret forneden. 

Den første konsol hed Magnavox Odyssey og blev lanceret i 1972. En kasse med to controllers og en helvedes masse ledninger, forbundet til kassen og fjernsynet, var pioneren til det vi i dag kender som en Playstaion eller Xbox. 

Dengang var folk ikke helt optimistiske over den, faktisk blev kun 100.000 konsoller solgt og den kunne overhovedet ikke konkurrer med arkademaskinerne fra 70'erne. 

Arkaderne fik først konkurrence til benet i 1977, hvor den legendariske Atari 2600 blev præsenteret. Og det var også den der fik folket til at begynde at se idéen med at spille hjemmefra i stedet for at tage i centeret og bruge penge på arkaderne. 

Konsollen blev så populær at der blev solgt over 30 mio. Af dem. Takket at være den, så har den ændrede kulturen og gjort det normal for os at sidde hjemme og spille.