@import url(font-awesome.min.css); /* Massively by HTML5 UP html5up.net | @ajlkn Free for personal and commercial use under the CCA 3.0 license (html5up.net/license) */ /* Wrapper */ #wrapper { background-color: #212931; background-image: url("../../images/overlay.png"), linear-gradient(0deg, rgba(0, 0, 0, 0.1), rgba(0, 0, 0, 0.1)), url("../../images/bg.jpg"); background-size: auto, auto, 100% auto; background-position: center, center, top center; background-repeat: repeat, no-repeat, no-repeat; background-attachment: fixed, fixed, fixed; } #wrapper.fade-in:before { display: none; } /* Intro */ body.is-preload #intro { opacity: 1; } body.is-preload #intro:not(.hidden) + #header + #nav { -moz-transform: none; -webkit-transform: none; -ms-transform: none; transform: none; opacity: 1; } Hvem Ejer Nintendo?
24.02.2021

Hvem Ejer Nintendo?

Du har sikkert spillet på en eller flere Nintendo, der laver populære spillekonsoller til børn og voksne. Men ved du ogs…

Image: Pixabay

Du har sikkert spillet på en eller flere Nintendo, der laver populære spillekonsoller til børn og voksne. Men ved du også, hvem der ejer de populære konsoller som Nintendo Wii, Nintendo DS og Nintendo Switch?

Hvem ejer Nintendo? Nintendo er ejet af selskabet med det samme navn, Nintendo Coporation Limited, der er et japansk, børsnoteret selskab. Nintendo er en kæmpe virksomhed, der havde en omsætning på næsten 11 milliarder dollars i 2019. De beskæftiger godt og vel 6.200 mennesker, der er fordelt over det meste af kloden.

Nintendo har en meget lang og stolt historie. Det startede helt tilbage i 1889, hvor Fusajiro Yamauchi grundlagde virksomheden. Den oprindelige ide var at lave håndlavede hanafuda-kort, der er en form for japanske spillekort.

Dette gjorde de så, men i 1960’erne begyndte de at lave mere moderne legetøj, hvilket var en generel tendens på daværende tidspunkt. Firmaet slog for alvor igennem i udlandet, heriblandt i Europa, da de lancerede deres Game & Watch spil, der udkom i 1980’erne.

I 1982 lancerede det det, der skulle blive en sand klassiker, nemlig spillet Donkey Kong, som man stadig kan spille den dag i dag. Dette var deres helt store gennembrud, og lagde grobund for det verdensomspændende firma, som de er i dag.