Som jeg skrev i et af min projekter, så var målet at der var tilføjet en Commodore SX64 til min samling – og nu er sommeferien slut og der er kommet en komplet SX64 hjem til samlingen – Sådan!

Gennem længere tid havde jeg søgt en SX64, og fik faktisk tilbudt et par stykker, men prisen var alt for høj, derfor ledte jeg i mit netværk, og pludselig var der en som havde været på loftet og havde fundet som gamle maskine frem. Maskinen havde været gemt væk de sidste 15-18 år, men nu skulle den frem og ikke mindst få lov til at blive en del af min samling. Jeg fik maskinen hentet, og jeg må sige at jeg var noget overrasket da jeg så den – den var jo komplet, alt var med, Keyboard håndtag, og ikke mindst kablet til keyboardet. Disse er ofte en mangle, og da kablet er special lavet til netop SX64 modellen, så er det ikke muligt at finde et alternativ.

Skal jeg tænde først og klargør bagefter?

Efter et par uger, hvor maskinen blot har stået og ventet, har jeg overvejet meget om jeg blot skulle tage chancen og sætte strøm til den – den virkede jo for 15 år siden – men jeg var ikke sikker på om den kunne holde til at få sat strøm til igen.

1-2-3, jeg prøver, så efter en lille rengøring, blot med en par fugtige klude, så blev der sat strøm til maskine —- hold nu op —- den VIRKER 100%

Hvad skal der nu ske med maskinen?

Jo, den skal have en ordentligt omgang rengøring, så skal den skilles af og gøres ren indvendig, og for en sikkerheds skyld, så skal der skiftes kapacitatorer i hele maskine. Den skal gerne holde i mange år endnu.

Her er lidt fotos fra opstart:

DOG LIGE EN TING :

Jeg mangler manualerne til maskine, hvis nogen ligger inde med dem, så skrive endelig

1 svar
  1. Peter Vangsgaard
    Peter Vangsgaard siger:

    Tillykke med maskinen, det er virkelig en sjov ting at de lavede en bærbar dengang, var 12 år da jeg fik min C64 som var den man kalder brødkasssen med båndstation. Flot hjemmeside må man sige.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *