Min 8 Bit Samling

– kald mig bare “NØRD”…..

Jeg har gennem lang tid samlet på Commodore 8 Bit maskiner, og har endelig fået dem stillet op i min Nerd Cave. Nu er alle maskinerne “næsten” samlet og jeg kan sidde og betragte udviklingen af maskinerne fra Commodore.

Virker mine maskiner så?

Ja, både og, der er et par enkelte fejl på nogle af dem, men de er funktionsdygtige og kan alle starte op. Jeg har i første omgange blot testet at de virker, og jeg har planer om at de skal have en omgang “Shine” muligvis en omgang Retro-Bright – jeg er dog ikke helt sikker på at jeg ønsker at fjerne op mod 30 års patina. Bare det at jeg ved de virker er ganske ok med mig.

Hvad skal jeg så bruge dem til?

Ja, som overskriften siger, så er jeg bare en stor Nørd, og jeg synes at disse maskiner fortjener i plads i min Cave, og det er bare dejligt at kunne kigge på udstillingen, og tænke tilbage på tiden hvor altid ikke gik så hurtig, og hvor kreativiteten omkring udvikling af software var gigantisk. Desuden så skal maskinerne på sigt bruges til udstillinger rundt omkring i DK – jeg har planer om at muligvis at køre et RoadShow, hvor jeg vil fremvise maskinerne og gerne fortælle de unge idag om hvordan maskinerne har udviklet sig og at den teknologi vi bruger idag – ja faktisk ikke er meget forskellig fra mine 8 bit maskiner.

Hvad skal der så ske herefter?

Jo, min samling er jo ikke helt komplet. Der mangler enkelte maskiner, og der er lavet originalt tilbehør fra Commodore som jeg ikke har i samlingen. Så jeg skal på jagt efter disse emner, og sørge for at de kommer hjem til min Nerd Cave. Jeg har lavet en liste om de første emner jeg er på jagt efter her :

Commodore 1541 – Diskdrev

Commodore 1551 – Diskdrev

Mouse 1351 – Mus

Commodore 1650, 1660, 1670 – Modem

Commodore SX64

Listen er slet ikke komplet, der vil komme meget mere til med tiden.

Udstyr som er i hus, men som ikke er klar til udstilling :

Commodore 128D

Min Nerd Cave

– under opbygning